• info@hpchiptuning.com

Chip Tuning Nedir?

  • ADMIN 26.11.2020 11:26:17

Chip tuning, elektronik kontrol ünitesinin yeniden programlandigi ve motorun farkli parametreler dahilinde çalismasini saglayan bir islemdir.  ECU(beyin) çipi enjeksiyon sisteminde bulunur ve meydana gelen hava ve yakit karisimi miktarini düzenler.  Bunu yeniden programladiginizda, çipe bu karisimla ne olmasini istediginizi söyleyebilirsiniz. Bunun maliyeti, nasil yaptiginiza bagli olabilir.
Bir motor ayar çipi, arabanizin elektrik ve bilgisayar sistemlerinin çok önemli bir parçasidir. Aracinizdaki çip, bir dizi farkli sistemi kontrol eder ve her zaman düzgün bir sekilde çalistirilmalarini saglar. ChipTuning , ECU'daki varsayilan yazilimin yerine geçer ve aracin genel performansini optimize etmek için programlanabilen yeni yazilimla üzerine yazar. Bu, araç yeniden esleme olarak bilinir çünkü ECU aslinda motorun nasil çalistigini kontrol eden bir programdir.

Çip Kontrol Sistemleri

Aracinizin türüne ve yilina bagli olarak, ECU çok çesitli farkli sistemleri kontrol edebilir. Bunlar arasinda otomatik sanziman sistemi, araç stabilizasyon sistemi, yakit enjeksiyonu, valf destek sistemleri, zamanlama ve atesleme sistemleri ve hiz yönetisim sistemi bulunmaktadir. Bunlarin tümü, aracinizin çalismasi için çok önemlidir. Çip, valflere ve yakit enjeksiyon sistemlerine basinci artirmak, aracin en yüksek hizini ve ivmesini düzenlemek ve daha fazlasini yapmak için araçtan gelen uyarilara yanit verir.

Neden ChipTuning'i seçmelisiniz?

Araciniz için Chiptuning'i seçmek için birçok neden var. Ilk olarak, gaza basildiginda motorunuzun daha iyi tepki verdigini fark edeceksiniz. Genel tork ve güç fark edilir sekilde artacaktir. Güç dagitimi daha sorunsuz olacak ve daha güvenli bir sürüs deneyimi saglayacak ve bu da sollamayi daha kolay ve daha güvenli hale getirecek. Normal sürüs sirasinda, MPG'nizin daha iyi oldugunu fark edeceksiniz, bu da ödemeniz gereken yakit maliyetini düsürmekle kalmaz, ayni zamanda karbon ayak izinizi de en aza indirir. Ayrica gaz tepkisi iyilestirilecek ve devir araligi artirilacaktir.

Chiptuning'in etkileri nelerdir?

Pek çok kisi ECU yeniden eslemesinin yakit kullanimini etkilemedigini söylüyor; ancak bu teknik olarak dogru degildir. ECU'nun yeniden eslestirilmesiyle ilgili süreç nedeniyle, güçteki artisi saglamak için daha fazla yakit tüketilecektir. Yeniden eslestirme yapildiktan sonra araç coskulu bir sekilde sürülürse, yakit ekonomisi artmaz (ve bazi durumlarda azalabilir). Bununla birlikte, sürücü devir araligi boyunca artan güç ve torktan en iyi sekilde yararlanmak için sürüs tarzini degistirirse, yakit ekonomisi artirilabilir. Bunun güzel bir örnegi, yeniden eslemeden sonra motor tarafindan üretilen torktaki iyilesmenin, sürücünün artik bir yokusta hizi korumak için bir vites düsürmek zorunda kalmamasi veya trafikte sik sik vites degistirmek zorunda kalmamasi anlamina gelmesidir. Tüm bu küçük seyler yakit ekonomisinde bir iyilesme saglar.

Motorumun uzun ömürlülügünü nasil etkileyecek?

ChipTuning, aracinizin güç çikisini açikça artiracaktir ve nasil sürdügünüze bagli olarak sizin için ne kadar güvenilir olduguna baglidir. Daha sert sürerseniz, dogal olarak motorunuzun ömrünü kisaltmayi bekleyebilirsiniz, ancak ayni sekilde, onu haritalandirmadan bile atarsaniz, yine de durumun böyle olmasini beklersiniz. ChipTuning hiçbir sekilde motoru zorlamaz, böylece yeniden eslestirmenin kendisi uzun ömürlülügü etkilemez, sadece sürüs tarzinizi etkiler. Modern motorlari 200.000 milin üzerinde sorunsuz bir sekilde yeniden eslestirdik, bu nedenle sorun yasamaniz çok olasi degil.

Chiptuning tersine çevrilebilir mi?

ChipTuning'in güzelligi, bu sürecin herhangi bir iz birakmadan tamamen tersine çevrilebilir olmasidir.

Mevcut modifikasyonlarim var, bu ChipTuning'i etkiler mi?

Mevcut degisiklikler bazen yazilimin iyilestirilmesine büyük fayda saglayabilir, bu nedenle önceden bize bildirin.

Daha fazla degisiklik yapmayi düsünüyorum ..

Ne planladiginizi bize bildirin, böylece ileriye dönük en iyi yolu önerebilir ve hatta diger performans yükseltmelerinde harika paket teklifleri sunabiliriz.

Ya sigorta?

Bu size kalmis. Sigorta sirketlerine yeniden esleme (ChipTuning) yapildigini ancak bu haritayi okumalarinin bir yolu olmadigi için ne yapacagin sana bagli.

Hangi garantiyi sunuyorsunuz?

Aracinizda yazilim haritasindan baska hiçbir seyi degistirmedigimizden, bozulma ve arizalara karsi yazilimin içerigi disinda herhangi bir garanti vermemiz mümkün degildir. Belirsiz bir nedenden dolayi bir sorun yasarsaniz, herhangi bir test için arabanizi standarda geri döndürmek dahil size yardimci olmak için elimizden geleni yapacagiz. Yazilimimizin garantisini vermekteyiz.

Chip tuning ne demek Chip Tuning yazilim Fiyatlari Chip Tuning Fiyatlari Chip tuning Nasil Yapilir Chip Tuning Zararlari Chip Tuning HESAPLAMA chip tuning nedir

  • Paylaş :