• info@hpchiptuning.com

DPF Kaldirma / Silme

  • ADMIN 26.11.2020 15:39:05

DPF nedir, DPF silme/kaldirma islemleri hakkinda sizin için bir yazi derledik...

DPF Nedir?

Yeni otomobiller için egzoz emisyon standartlari, "Euro 5" standardinin yürürlüge girdigi 2009 yildan bu yana dizel otomobillerin egzozuna etkili bir sekilde bir DPF takilmasini gerektirmistir. Standartlar dizel partikül (kurum) emisyonlarinda % 80'lik bir azalma saglamayi hedefler.

DPF NASIL ÇALISIR?

DPF, geleneksel bir egzoz susturucusuna benzer. Ancak motora yakin monte edilmistir. Içeride, akis azalmasini en aza indirirken egzoz gazlarini filtrelemek için tasarlanmis karmasik bir petek seramik yapi vardir (aksi takdirde performansi sinirlandirir). Egzoz gazlari DPF'nin kanallari arasindaki duvarlardan zorlanir, partikül madde duvarlarda biriktirilir, böylece hava kirliligi miktari azaltilir. DPF, belirli bir 'Doygunluk' seviyesine ulastiginda, filtrenin içindeki partikül maddeyi yakmak için bir rejenerasyon döngüsü gerçeklestirilir.

Iki tür rejenerasyon vardir:

AKTIF DPF REJENERASYON SISTEMI

Filtredeki kurum yükü belirli bir limite (yaklasik % 45) ulastiginda, ECU egzoz sicakligini artirmak ve rejenerasyonu tetiklemek için yanma sonrasi yakit enjeksiyonunu baslatacaktir. Yolculuk biraz dur / kalksa veya rejenerasyon devam ederken ayaginizi gaz pedalindan çekerseniz, tamamlanmayabilir ve filtrenin kismen tikali oldugunu göstermek için uyari isigi yanar. PASIF DPF REJENERASYON SISTEMI Pasif rejenerasyon, egzoz sicakligi yüksek oldugunda otoyol tipi çalismalarda otomatik olarak gerçeklesir. Birçok otomobil bu tür bir kullanim alamadigi için, otomobil üreticileri, motor yönetim bilgisayarinin (ECU) sürecin kontrolünü ele aldigi 'aktif' rejenerasyonu tasarlamak zorunda kaliyor. Öncelikle otoyolda kullanilan bir araba, genellikle daha yüksek sicakliklarda çalisacak ve bu nedenle, bir dur / kalk sehir ortaminda kullanilandan çok daha az partikül madde üretecektir. Otoyolda kullanilan bir araç, rejenerasyon sürecinin gerçeklesmesi için mükemmel sürüs ortaminda oldugu için daha sik ve etkili bir sekilde yenilenebilecektir. DPF'nin çalismasi, ECU tarafindan kontrol edilir ve etkili bir sekilde çalismasi için çesitli sensörlerden çoklu sinyal beslemeleri gerektirir. En yaygin DPF türü, iki basinç sensörü ve degisen sayida sicaklik sensörü çalistirir. DPF'den önce ve sonra basinci alan motor bölmesine monte edilmis bir fark basinç sensörü vardir. ECU'nun DPF'nin doygunluk yüzdesini hesaplamasina izin veren, bu iki baslatma arasindaki basinçtaki farkliliklardir. ECU doygunluk seviyesini belirlediginde, bir rejenerasyon döngüsünü zorlayabilir. Döngünün ilerlemesi sicaklik sensörleri tarafindan izlenir ve yanma isleminin ne zaman tamamlandigini bilmeyi saglayan diferansiyel basinç sensöründen sürekli geri bildirim alir.

DIZEL PARTIKÜLAT FILTRE KATKILARI

Bazi üreticiler, yakitla karisan yakit tankina az miktarda sivi salgilayarak kurum parçaciklarinin tutusma noktasini düsürmek için katki maddeleri kullanirlar. Katki maddesi bir servis ögesidir ve yaklasik her 75.000 milde bir yeniden doldurmayi gerektirecek sekilde tasarlanmistir. Düsük katki maddesi uyarisini göz ardi etmek, DPF'nin düzgün sekilde yenilenmeyecegi ve neredeyse kesinlikle yeni bir DPF gerektirecegi anlamina gelecektir. Bununla birlikte, bazi araç modelleri, pahali servis faturalari olusturan DPF'nin ilave katki ile degistirilmesini gerektirir.

DPF BAKIM GEREKTIRIR MI?

Bir DPF'nin tasarim ömrü yaklasik 75.000 mildir, ancak bu, araç kullanimina ve motor durumuna bagli olarak büyük farkliliklar gösterebilir. ECU bir rejenerasyon döngüsünü her zorladiginda, partikül maddeyi çok daha küçük bir miktarda daha ince kuruma kadar yakar, bunlar filtreden tamamen çikarilmaz. Zamanla, ince kurum içerigi, bir rejenerasyon döngüsünün artik gerçeklestirilemedigi bir noktaya kadar yükselir; bu noktada filtrenin bosaltilmasi veya degistirilmesi gerekir. DPF'nin çikarilmasi, genellikle, egzoz emisyonlarinin opakligini kontrol etmek için tavsiye edilir; bu, DPF'nin çalismasini etkileyebilecek herhangi bir potansiyel çalisma sorunu hakkinda bazi ipuçlari verebilir. Sizdiran enjektörler ve yag yakan motorlar gibi sorunlar, bir DPF'nin ömrünü büyük ölçüde azaltabilir.

DPF HATASININ YAYGIN NEDENLERI

Bir DPF'nin basarisiz olmasinin birçok nedeni vardir, en yaygin olanlari asagida vurgulanmistir: Yüksek kilometre performansi ve ince kurum ile sikistirilmistir. DPF yenilenmesini engelleyen arizali sensörler. Yakitta katki maddesi eksikligi (takiliysa) eksik yanmaya neden olur. Motor sorunlari, örnegin sizdiran enjektör, valf gövdesi yag keçeleri, asinmis piston halkalari. DPF, sehir merkezi gibi sürüs kosullari nedeniyle rejenerasyon yapamiyor. Kötü performans ayari. Otoyolda çok alçak viteste sürüs rejenerasyonun baslamasina izin vermiyor.

DIZEL PARÇACIK FILTRESI (DPF) SÖKME - DPF SILME

DPF'nizle ilgili sorunlariniz mi var? DPF degisiminiz için büyük bir faturayla mi karsi karsiyasiniz? DPF'niz düsük yakit ekonomisine neden oluyor mu? DPF Kaldirma, sorunlarinizi çözebilir HpChipTuning gerçek yazilim gelistiricileridir ve bu nedenle modern ECU'lardan DPF Kaldirma konusunda rakipsiz bilgi ve deneyime sahiptir. DPF silme yazilimimiz, DPF'nin kaldirilmasindan sonra sorunsuz sürüs yapmanizi saglayacak ve DPF rejenerasyonu nedeniyle aracinizin bir daha gevsek moda geçmeyecegine dair gönül rahatligi saglayacaktir. Modern turbo dizel yönetim sistemlerinin tümü, Euro Emisyon kontrollerinin bir parçasi olarak zorunlu hale geldiginden bir 'dizel partikül filtresi' kullanimini barindirir. Birçogunun buldugu sorun, otoyol kullanimi disindaki herhangi bir sürüsün DPF'nin tikanmasina ve kendini yenilemeye zorlamasidir. Sikistirilmis kurum, DPF degisiminin yakin oldugu noktada kritik bir doygunluk seviyesine ulasmadan önce, bir DPF'nin yenilenmesi ancak birçok kez vardir. DPF'nin bir MOT emisyon testinin parçasi olmamasi nedeniyle, bir DPF olarak "islev görmesi" için bir gereklilik degildir. Temeldeki DPF yeniden eslememiz, DPF'nin islevselligini kapatir ve bir daha asla yenileme girisiminde bulunmamasini saglar. Gerekli olan, DPF filtresinin egzoz göbeginin merkezinden çikarilmasi ve tüm sensörlerin hala yerinde ve çalisir durumda olmasini saglamaktir.

DPF SILME FAYDALARI - DPF SILME

HpChipTuning'in DPF Kaldirma yazilimi, aracinizin DPF olmadan çalismasini saglayacaktir. Çogu müsteri, yalnizca DPF Kaldirmanin kendisinden daha da iyi kazançlar saglayan DPF yeniden eslemesinin yaninda bir performans yeniden eslestirmesinden de yararlanir. DPF kaldirmanin faydalari asagidaki gibidir: Pahali DPF degistirme maliyeti yoktur. Araç zorunlu rejenerasyon yapmaya karar verdiginde artik aksama modu yok. Motorun daha iyi havalandirilmasini saglayan hava kisitlamasinin kaldirilmasi nedeniyle gelistirilmis MPG. Aracin gelistirilmis güç çikisi. DPF sökülmeden önce ve sonra birçok araci dinamometremizde test ettik ve her biri bir performans kazanci sagladi. DPF kaldirildiktan sonra 8bhp ve 10lbft kazanan Fiat 500 1.3 Multijet 75bhp buna bir örnektir. DPF'nin çikarilmasindan sonra, artik DPF filtresine sorun yaratmayacagindan biyo yakit kullanmak mümkündür.

DPF KALDIRILMASI YASAL MI?

Bir DPF filtresini aracinizdan çikarmak yasa disi degildir. Dizel partikül filtresi genellikle iki bölümden olusmaktadir. Birincisi partikül filtre tarafi, digeri ise katalizör tarafidir. Mekanik olarak katalizör tarafini da bosalttirirsaniz araciniz muhtemelen muayeneden geçemeyecektir. Bu sebeple mekanik isçilik sirasinda yalniz partikül filtre tarafinin bosaltilmasini istemelisiniz. Sadece partikül filtrenin bosaltilmasi muayenede sikinti çikarmayacaktir. Tabi ki mekanik isçilik muayene istasyonundaki görevlinin farkedemeyecegi kadar güzel yapilmalidir.

DPF KALDIRMA - ÇOGU MARKA VE MODEL IÇIN DPF SILME

DPF Kaldirma ile ilgili notlar DPF'lerin çalismasina yardimci olan birden fazla sensörü vardir. Bunlar sicaklik sensörleri ve fark basinç sensörlerini içerir. DPF'nin kaldirilmasi için bu sensörlerin tümü çalisiyor olmalidir. Bir araba gevsek moddaysa ve DPF, degistirme gerektirecek sekilde sikistirilmissa, basit sökme islemi her zaman sorunu çözmeyebilir. DPF'nin basarisiz olmasi, sorunun nedeni degil, genellikle baska bir hatanin belirtisidir. Örnegin, bir araba, sikistirma nedeniyle bir DPF degisimi gerektirebilir, ancak nedeni, DPF'nin basarisiz olmasina neden olan sizinti enjektörleri olabilir. Benzer sekilde, yönetim isigi açik ve gevsek modda olabilir, DPF, degistirilmeyi gerektirecek sekilde doymus olabilir, ancak kaldirildiktan sonra araç hala gevsek modda olabilir ve genel neden hatali bir diferansiyel basinç sensörü ve DPF'nin basarisiz olmasinin nedeni ile yönetim isigi olabilir. . DPF kaldirma harika bir tesistir ve sizi binlerce kurtarabilir, ancak bazen, yalnizca DPF kaldirildiktan sonra vurgulanan, degistirilmesi gereken ek parçalar vardir.

Dpf iptali ne ise yarar Partikül filtresi iptali cezasi Dpf iptali yakit tüketimi Dpf iptali sonrasi muayene Chevrolet Captiva dpf iptali DPF iptali DPF iptali performans EGR iptali

  • Paylaş :